Skip to main content

Omgeving

Kracht van de natuur

Tijdens het verblijf op Les Ondes, zonder dagelijkse afleiding en ruis, voel je hoe fijn het is om buiten te zijn. De natuurlijke omgeving biedt in alle seizoenen een andere ervaring. Met onze locatie en de activiteiten bewegen we mee met de seizoenen. Steeds opnieuw geeft de natuur andere uitzichten; het verrast elke keer!

Le Hérou

Het schiereiland met het rotsmassief Le Hérou is het uitdagende stuk van Les Ondes. Het Waalse erfgoed is ook toegankelijk voor publiek. De rotswand van 50 meter torent hoog boven de bomen uit en de klim daarnaartoe is al een avontuur op zich. Het wandelpad loopt deels over het uitgestrekte rotsmassief. Boven heb je een magnifiek uitzicht op de Ourthevallei. Je kunt niet anders dan ontzag hebben voor deze ruige natuur.

Langs de Ourthe

Vanuit Les Ondes en het dorp Nadrin dwaal je via onverharde paden af naar de rivier de Ourthe. Les Ondes is vernoemd naar de gelijknamige stroomversnelling die zich daar bevindt. De Ourthe is altijd een belangrijk oriëntatiepunt.

Voedselbos met forelvijver

Les Ondes heeft onder andere een voedselbos met een forelvijver. We dragen zorg voor de natuur waarin we verblijven. Op deze vruchtbare plek – met aandacht voor het ecosysteem – wordt nieuwe en extra vegetatie geplant, zoals kruidenplanten, fruitbomen en bessenstruiken. Regelmatig organiseren we een bivak en zetten we de tent op in dit gebied. Het is een optimale natuurbeleving: koken met eigen ingrediënten en slapen onder de sterrenhemel.

Moerasgebied

Land en water zijn bij ons nauw verweven. De natuurlijke dynamiek zorgt voor groei en ontwikkeling. We ontdekken telkens nieuwe flora en fauna op deze unieke plek. Samen met de groep kunnen wij het gebied verkennen.

Contact met Les Ondes

Meer informatie over Les Ondes en alle mogelijkheden?
Neem contact op. Wij gaan graag in gesprek.

Volgens onze gasten

 • Het is altijd een beetje thuiskomen in Les Ondes. Je komt hier heerlijk tot rust. Tegelijkertijd geeft de natuur je alle energie om in actie te komen.
  Wim Vanden Driessche
 • Les Ondes is the place to be voor een leuk weekend met een groep of familie. Een mooi domein, voorzien van alle faciliteiten. Wij hebben gelijk een vervolgweekend geboekt. Dat zegt genoeg hé.
  Ivan Tys
 • Les Ondes voelt ondertussen als thuiskomen. In een ongedwongen sfeer kunnen we jaarlijks verder bouwen aan onze Noeste teamwerking.
  Sam Steen, Managing Partner Noest
 • Het team van Les Ondes zijn meesters in gastvrijheid, met een warmte die je omarmt bij aankomst. Alles is tot in de puntjes geregeld. Een perfecte uitvalsbasis voor Infinite Walk, dankzij de mooie wandelpaden.
  Tine Truyts
 • “Les Ondes voelt telkens weer een beetje als thuiskomen. Het huis omarmt je met nostalgie én modern comfort en de tuin nodigt uit om te vertragen, samen te genieten en te focussen op wat er écht toe doet. De omgeving van Nadrin geeft opties genoeg om te wandelen, fietsen, het water op of in, … om na al die actie te kunnen ontspannen in Les Ondes in de hot tub, sauna of rond het kampvuur. ...
  Cathy Mostmans, Leadership Coach & Trainer

  © 2024 Copyright by Les Ondes

  Website door Webjongens