Skip to main content

Ons verhaal

Een duurzame toekomst

Les Ondes is een unieke locatie in de Belgische Ardennen. De natuurlijke elementen zijn broodnodig voor een duurzame toekomst. Daarom willen we samenwerken aan een gezond ecosysteem. Natuurorganisaties, ondernemers, bewoners; iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. De natuur hoeft naar onze mening niet ‘op slot’. Juist door jezelf met de natuur te verbinden, leer je de waarde ervan inzien.

Wat doet Les Ondes?

Kennismaken

We organiseren buitenactiviteiten op een gevarieerd natuurterrein. Frisse lucht, de kracht van de natuur, tijd voor reflectie. Het zet mensen aan het denken. Wat is belangrijk in het leven? De natuur brengt je terug naar de kernwaarden, zoals de sociale connectie en een duurzaam bestaan. 

Versterken

Natuurlijke zones zijn onmisbaar in het landschap. Ze gaan klimaatverandering tegen en bieden weerstand tegen ziekte of overstromingen. Op Les Ondes geven wij ruimte aan het water en de inheemse vegetatie. Daarmee ondersteunen we de lokale en natuurlijke flora en fauna.

Ontwikkelen

Herstellen en onderhouden van bos en boomgaarden vergroot de biodiversiteit. Het voedselbos is hier een voorbeeld van, waarbij we een productiebos van naaldbomen een nieuwe bestemming hebben gegeven. Hiermee ondersteunen wij de verdere ontwikkeling van de natuur: de bomen worden weerbaar tegen de elementen van de aarde en de vruchten zijn een voedingsbodem voor grond, dier en mens.

Een duurzame samenwerking tussen mens en natuur wordt hier gecreëerd.

Duurzame missie

De wereld heeft behoefte aan een gezonde aarde. Het is ons gezamenlijke land en we delen een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Hoe kun je dat bereiken? De wereldwijde beweging – Commonland – pleit voor samenwerken met de natuur en de lokale gemeenschap. Daar sluiten wij ons graag bij aan. We baseren op ons het 4 Returns-framework. Als je energie steekt in het landschap herstellen, geeft dat een duurzame opbrengst.

Return of inspiratie

Inspiratie en een waardevolle toekomst

Social return

Herstel van banen, onderwijs en sociale contacten

Natural return

Herstel van biodiversiteit en een gezonde, veerkrachtige bodem

Financial return

Een langdurig, duurzaam inkomen voor de gemeenschap

© 2024 Copyright by Les Ondes

Website door Webjongens